PREVENTIVE OFFICER (BS-16) (30 JULY 2019)

PREVENTIVE OFFICER (BS-16)

(30 JULY 2019)
1. Refat did not know when his Son will back ___ Today?
ANS: IN
2. I am going to my Parents this Eid, what are you planning to do ___ Eid Day.
ANS: ON
3. None ___ present On the Ground?
ANS: WAS
4. I am thinking to a day___tomorrow?
ANS: OFF
5. Before you knocked at the Door, Children ____ Playing a game?
ANS: WERE
6. When u buy any item from store you must see ____ date on item?
ANS: SELL BEFORE
7. Winter 2022 Olympics will be held in______?
ANS: BEIJING, CHINA
8. 2
nd Belt & Road Forum Meeting held in___?
ANS: APRIL 25 – APRIL 27 2019
9. SIPRI Report 2019 Highest military expenditure $649 bn____?
ANS: USA
10.Narender Modi took oath on which date_____?
ANS: 30th MAY
11.Which country put Climate Change emergency on 1st May___?
ANS: UNITED KINGDOM
12.Which country released 572 Pakistani Priosioners__?
ANS: UAE
13.Kekra-1 Project cost______?
ANS: 14billions
14.SHAHEEN-II Launch date____?
ANS: 23rd may
15. Pakistan own PRSS satellite abbreviation_______?
ANS: PAKISTAN REMOTE SENSING SATELLITE
16. 4th JUNE is celebrated as_____?
ANS: INTERNATIONAL DAY OF INNOCENT CHILDREN VICTIMS OF
AGGRESSION
17. 14th OIC Summit held in which country_____?
ANS: MAKKAH
18. Conference of Dialogue of Asian Civilisation____?
ANS: 15TH MAY 2019
19. Meeting of foreign ministers of SCO country held in____?
ANS: BISHKEK,KRYGZSTAN
20. Who is the PM of Lebanon____?
ANS: SAAD HAIRI
21. Who is the MD of IMF?
ANS: CHRISTINE LAGARDE
22. Winner team of PSL 2019_____?
ANS: QUETTA GLADIATORS
23. First female Ambassador of Saudi Arabia to US____?
ANS: REEMA BINTE BANDAR
24. Location of 2nd summit meeting of North Korean prime Minister with Donald
Trump____?
ANS: VIETNAM
25. Who signed the Amnesty Scheme Ordinance____?
ANS: PRESIDENT ARIF ALVI
26. Which country Announced plans to open the international space station to
private business______?
ANS: NASA
27. Number of Rukkos in Quran____?
ANS: 540
28. Subject of Qur’an is___?
ANS: MAN
29. Battle of Jamel was fought in the era of which khalifa___?
ANS: HAZRAT ALI (A.S)
30. Relation of Hazrat ISLAMIL (A.S) & Hazrat ISHAQ (A.S)__?
ANS: BROTHERS
31.Not include in Islamic Basic FAITH____?
ANS: PRAYER
32. Whom Quran has declared illegal____?
ANS: RIBA (INTEREST)
33. Prophet S.A.W performed total number of Umrahs____?
ANS: FOUR
34. Excessiveness of Vitamin causes blood Clotting__?
ANS: VITAMIN K
35. Sun is a___?
ANS: STAR
36.Longest bone in human body____?
ANS: FEMUR
37. Blood is formed in____?
ANS: BONE MARROW
38. Which one is not on the both sides of the body____?
ANS: SPLEEN
39. Which part of eye is donated____?
ANS: CORNEA
40. Average Life of White Blood Cells____?
ANS: 13 – 20 Days
41. Which gas unfavorable for green houses ____?
ANS: CARBON MONO-OXIDE
42. LPG Composition??
ANS: PROPANE, BUTANE, PROPYLENE
43.Key for the next slide in PowerPoint___?
ANS: RIGHT ARROW KEY
44. Key for the previous slide in PowerPoint___?
ANS: LEFT ARROW KEY
45. Letters which appear above the normal size of the text called___?
ANS: SUPERSCRIPT
46. Letters which appear bellow the normal size of the text called___?
ANS: SUBSCRIPT
47. Shortcut key for slide view of PowerPoint___?
ANS: F5
48. Shortcut key for closing the current screen___?
ANS: CTRL + F5
49. Shortcut key for enhancing the line spacing to 1.5___?
ANS: CTRL + 5
50. Short key when to Align the Text in Centre___?
ANS: CTRL + E
51. Space between margin and first paragraph called___?
ANS: INDENTION
52. In Excel, a worksheet contains different columns and rows each of them will
called___?
ANS: CELL
53. Short key when you pause the slideshow in Power Point—?
ANS: W
54. Features that displays only the data in coloumn(s) according to specified
criteria___?
ANS: FILTERING
55. Which items are placed at the end of a document__?
ANS: FOOTER
56. In which view Headers & Footers are visible___?
ANS: PRINT LAYOUT VIEW
57.To remove unwanted area in a Picture is called—-?
ANS: CROPPING
58. 11th term of A.P if Middle term is 30___?
ANS:
59. If P – 4 = q then |P – q| + |q – p| = ??
a) 0 b) 4 c) 8 d) None of these?
60. a n – 5 = 4n – 3 ——-??
ANS:
61. {X – 2} = x2 where X € R then value of X = ____?
ANS:
62. 5×2 + 13x + K = 0 if one roots of equation ∝ &
1

then value of K is___ ?
A) 1 B)13 C) 5 D) None of these
63. Next Term 8, 64, 216, 512, 1000_____?
ANS:
64. How many terms are there 64, 32, 16, ??,
1
128
?
ANS:
65. 𝑖
𝑛____?
ANS:
66. (𝑋
2 − √5) (X – 7) (X + 5) = 0, Value of X = ?
ANS:
67. 3 x 3 Matrix A multiplied with 3, determinant will be____?
ANS:
68. A – B is Sub Set of
ANS: 3 |A|
69. |X – 2| = X2
, Then value of X is__?
ANS: -1, 2
70. (5 – 2i)
2 Real part is ___?
A) 2 B) 5 C) 21 D) None of these.

Assistant in Labour Department Held at 24-02-2019

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: