COMPUTER OPERATOR PPSC MCQs

COMPUTER OPERATOR PPSC MCQs

In MS-Word ruler helps____ ?
A). to set tabs
B). to set indents
C). to change page margins
D). All of the above

2. Why Drop Caps are used in document ?
A). To drop all the capital letters
B). To automatically begin each paragraph with capital letter
C). To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter
D). None of above

3. Press the enter key in all of the following circumstances except ___.
A). to insert a blank line into a document
B). when the insertion point reaches the right margin
C). to begin a new paragraph
D). in response to certain Word commands

4. Dropcap mebutton1___ ?
A). All Caps
B). Small Caps
C). Title case
D). None of above

5. The ___ is a special toolbar in MS-Word that displays a series of names, each of which represents a list of commands that can be used to perform tasks ?
A). scroll bar
B). status bar
C). title bar
D). menu bar

6. Which of the following provides a list of  synonyms ?
A). Find command
B). Replace Command
C). Thesaurus
D). Spelling and Grammar

7. Which is true when you insert an excel worksheet into a word document ?
A). word is the destination document
B). excel is the destination document
C). the worksheet is the destination document
D). the document is the source document

8. When you point to a text entry in the Office Clipboard gallery in the Clipboard task pane, ___ ?
A). the first several characters of text in the item display as a ScreenTip
B). the text entry is deleted from the Office Clipboard gallery
C). the text entry is pasted into the document at the location of the insertion point
D). all of the above

9. To save an existing document with a different file name, click ___ ?
A). the Save button on the Standard toolbar
B). Save on the File menu
C). the Save As button on the Standard toolbar
D). Save As on the File menu

10. Which tab in Font dialog box contain options to apply font effects ?
A). Font tab
B). Character Spacing
C). Text Effects
D). Standard Toolbar

11. Borders can be applied to ?
A). cells
B). paragraph
C). text
D). All of above

12. Which would you choose to display the statistics about a document ?
A). review, word count
B). insert, statistics
C). tools, spelling and grammar
D). tools, statistics

13. The ribbon in Word 2007 consists of a series of ?
A). Gates
B). Smaller ribbons
C). Tabs
D). Icons

14. Which of the following can be used to divide a web page into areas ?
A). frames
B). theme
C). table of contents
D). none of the above

15. Thesaurus tool in MS Word is used for ?
A). Spelling suggestions
B). Grammar options
C). Synonyms and Antonyms words
D). All of above

16. Ribbon display options consists of ?
A). Auto-hide ribbon
B). Show tabs
C). Show tabs and commands
D). All of the above

17. The shortcut keys for the ___ character formatting are ctrl+ shift+ plus sign ?
A). case of letters
B). underline words, not spaces
C). superscript
D). all capital letters

18. A character that is raised and smaller above the baseline is known as ?
A). outlined
B). raised
C). superscript
D). subscript

19. Which of the following best describes the contents of a mail merge main document?
A). Information that is unique for every form letter created
B). Information that is same for every form letter created
C). Styles and fonts for the data source
D). None of above

20. The ___ is a short horizontal line indicating the conclusion of a document ?
A). insertion point
B). end mark
C). status indicator
D). scroll box
View AnswerCorrect:

Click here to Follow us on Facebook

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: