Computer Operator MCQs

Computer Operator MCQs

 

What is the name of the feature that allow us to take a step backward if we’ve made a mistake?
A). Redo
B). Cancel
C). Undo
D). Backspace

2. When a hyperlink is created, Word formats the Web address as ___ ?
A). italicized and colored red
B). italicized and colored blue
C). underlined and colored red
D). underlined and colored blue

3.Ctrl + U provide __ facility?
A). Undelete the previously deleted text
B). Undo the last changes
C). Underline the document name
D). Underline the selected text

4. Which of the following statement is correct regarding Underline in MS-Word ?
A). Color of Underline can be change
B). Style of Underline can be change
C). Underline can be set using by shortcut key
D). All of the above

5. How many margins surrounded around the document page?
A). Two (header and footer)
B). Four (top, bottom, right and left)
C). Two (landscape and portrait)
D). Four (center, top, left and bottom)

6. Which of the following line spacing option not offered by MS-Word?
A). Single
B). Double
C). Triple
D). Multiple

7. Which special feature is used for monitoring all document changes ?
A). Edit Document
B). Monitor Change
C). Track Changes
D). Track all

8. If you want to keep track of different editions of a document which features will you use?
A). Editions
B). Versions
C). Track Change
D). All of above

9. When using the MLA style, position explanatory notes either at the ___ ?
A). top of the page as head notes or at the end of the paper as endnotes
B). bottom of the page as footnotes or at the end of the paper as endnotes
C). top of the page as head notes or at the beginning of the paper as front notes
D). bottom of the page as footnotes or at the beginning of the paper as front notes

10. Which is an Office feature that makes it easy to edit embedded objects?
A). pasting
B). visual editing
C). tools, update, links
D). edit, links

11. Which menu option would you choose to display the statistics about a document?
A). Review, Word Count
B). insert, statistics
C). tools, spelling and grammar
D). tools, statistics

12. Which menu option would you choose to list Synonyms & Antonyms of a selected word ?
A). Tools, Spelling & Grammar
B). Review, Thesaurus
C). Tools, Options
D). Insert, Cross-reference

13. How do you magnify your document ?
A). View, Zoom
B). Format, Font
C). Tools, Options
D). Tools, Customize

14. To set an exception to an AutoCorrect rule, click ___ on the menu bar and then click AutoCorrect Options to display the AutoCorrect dialog box.
A). Format
B). Edit
C). Tools
D). View

15. To insert a drop cap in one of the paragraph you should access ?
A). Insert Menu
B). Format
C). Tools
D). None of above

16. To get to the ‘Symbol’ dialog box, click on the __ menu and choose ‘Symbol’ ?
A). Insert
B). Format
C). Tools
D). Table

17. Which bar is usually located below that Title Bar that provides categorized options?
A). Menu bar
B). Status Bar
C). Tool bar
D). Scroll bar

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: